Huisje in bos Sallandse Heuvelrug

Een huisje in bos Sallandse Heuvelrug huren?

Deze huisjes liggen midden in de bossen van de Sallandse Heuvelrug, Overijssel. De Sallandse Heuvelrug is een Nationaal Park in Overijssel en ligt in de omgeving van Holten en Hellendoorn. Als je een huisje in het bos in Nederland wit huren en je houdt van een prachtige flora en fauna, leuke steden en fijne vermaak mogelijkheden, is dit Nationaal park een zekere aanrader. Vind hier een huisje in het bos in dit Nationale Park Sallandse Heuvelrug. Voor het huren van een vakantiehuisje midden in de bossen van Overijssel is dit bijzondere natuurgebied in de regio Holterberg een goede zet. Je vindt hier nog stilte en kunt op bepaalde tijden lange wandelingen maken, zonder andere mensen tegen te komen.

roompot in het bos banner


Huisje in bos Sallandse Heuvelrug met sauna of jacuzzi huren

Als je wilt genieten van een verblijf in een huisje midden in het bos en heerlijke wellness faciliteiten, huur je een huisje met sauna of jacuzzi in de bossen van Holten, Rijssen of Hellendoorn. Een huisje met jacuzzi, sauna of ligbad is ideaal bij een vakantie waarbij je wilt relaxen. De combinatie van bossen, heidevelden en wellness faciliteiten maken een vakantie in de natuur tot een onvergetelijke ervaring. een echte kom tot rust vakantie.

landal bosrijke omgeving banner


Een vakantiehuis Sallandse Heuvelrug nabij een heideveld huren?

Het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug staat bekend om zijn prachtige bossen en heidevelden. Ze behoren tot de mooiste bossen van Overijssel.
In de 20e eeuw ontstond het bekende natuurgebied en sindsdien is de heide steeds meer en meer teruggenomen. Tegenwoordig is er dan ook veel bosgebied te vinden op de Sallandse Heuvelrug. Er zijn echter veel vrijwilligers die zich dagelijks inzetten om de heide weer in zijn oude glorie te herstellen. Een veelgebruikte methode daarvoor is het plaggen van de grond. Naast de heide en de bossen kan je in het natuurgebied ook genieten van de vennen. De vennen zijn wel erg kwetsbaar, waardoor het voor de bezoekers niet mogelijk is om de vennen te bereiken. Desondanks heeft het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug veel te bieden en is het een populaire bestemming voor een binnenlandse vakantie.

Sallandse heuvelrug

Bijzondere vogels op de Sallandse Heuvelrug

Het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug staat bekend om de unieke vogelsoorten die jaarlijks naar het gebied trekken. De bekendste vogel is zonder twijfel de ‘korhoen’. De unieke vogel is vrijwel nergens anders in Nederland te vinden. Er komen dan ook veel vogelspotters naar het natuurgebied om de korhoen te kunnen bewonderen. De bijzondere zwarte vogel is overigens wel moeilijk te zien, waardoor het een uitdaging is om de korhoenachtige te spotten. In 2012 werden er vijf korhoenen in het gebied uitgezet, maar enkele weken later waren er al twee overleden. Echter is de korhoen wel in het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug gebleven. Vogelliefhebbers kunnen hun hart op in het nationale park. Naast de korhoen zijn er nog zoveel meer unieke vogels woonachtig op de Sallandse Heuvelrug. Wat dacht je bijvoorbeeld van de kruisbekken en de roodborsttapuit. De steenmarter is ook een bijzonder dier dat zich heeft genesteld in het Nederlandse natuurgebied.


Waar ligt het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug?

Het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug is gelegen in Overijssel. Enkele omliggende steden zijn Holten, Hellendoorn, Haarlerberg, Holterberg, Noetselerberg en Koningsbelten. Opvallend genoeg maakt het natuurpark Hellendoornse Berg ook deel uit van de Sallandse Heuvelrug. Het nationale natuurpark is ruim 35 vierkante kilometer groot. De beheerders van het natuurgebied zijn Vitens, Staatsbosbeheer, Vereniging Natuurmonumenten en meerdere grondbezitters. Het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug werd in 2004 opgericht.

vier honden in de tuin

Holten Canadian War Cemetery

In het natuurgebied Sallandse Heuvelrug zijn er ook diverse bekende bezienswaardigheden te bezoeken. Je kan bijvoorbeeld een kijkje gaan nemen op de Holten Canadian War Cemetery. De indrukwekkende begraafplaats ligt vol met Canadese soldaten die in Nederland vochten gedurende de Tweede Wereldoorlog en om het leven kwamen. Er zijn bijna 1400 graven te vinden op de gigantische en imposante begraafplaats. Daarnaast kan je ook een bezoek brengen aan het herinneringscentrum of jezelf van de nodige informatie voorzien bij de ingang. De Holten Canadian War Cemetery maakt veel indruk en zal je hoogstwaarschijnlijk nooit meer vergeten.


Activiteiten op de Sallandse Heuvelrug

Er zijn allerlei leuke activiteiten te ondernemen op het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug. Wij hebben enkele activiteiten voor jullie op een rijtje gezet:

Recreatieterrein Holterberg

Een dagje naar het recreatieterrein Holterberg is altijd een goede keuze. Het is vooral onwijs leuk voor gezinnen met kinderen. De kids kunnen namelijk gaan spelen in de enorme zandbak, op de speelweide of plaatsnemen op één van de vele schommels. Er is zelfs een vermakelijke wandelroute beschikbaar die ook enigszins is aangepast aan kinderen.


Pannenkoeken eten bij Woody’s

Een van de mooiste plekken om te gaan eten in bij Woody’s. Het restaurant is gespecialiseerd in pannenkoeken en beschikt over een prachtig en groot terras. Geniet tijdens jouw maaltijd van de natuurrijke omgeving of ga even opwarmen bij de openhaard. Je kan bij Woody’s natuurlijk ook een kopje koffie gaan drinken met een lekker stukje taart erbij.

Buitencentrum Sallandse Heuvelrug

Het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug is natuurlijk ideaal voor wandelaars en fietsers. Wij raden je aan om ten alle tijden te beginnen bij het grote Buitencentrum Sallandse Heuvelrug. Het centrum biedt onwijs veel informatie over het gebied en de historie van het nationale park. Je kan er ook van alles te weten komen over de beste wandelroutes en de mooiste fietstochten door het park. Er staat altijd wel een medewerker voor je klaar die je graag wilt helpen.

oma met rollator wandelen met de kleinkinderen

Accommodaties op de Sallandse Heuvelrug

Overnachten op de Sallandse Heuvelrug kan in verschillende accommodaties. Er zijn diverse vakantieparken te vinden waar je een huisje of een bungalow kan huren. Daarnaast is het mogelijk om jouw tentje uit te slaan op de camping. Wij raden Camping de Noesterlerberg aan, want de camping beschikt over een enorm overdekt zwembad en een gezellige bistro. Je kan ook een hotelkamer boeken bij één van de luxe hotels in de omliggende steden en dorpen. Een huisje in het bos Sallandse Heuvelrug huren, geeft je echter meer vrijheid dan een verblijf in een hotel of vakantiepark in de bossen.


Huisje huren op de Sallandse Heuvelrug

De vakantieparken en diverse particulieren bieden ook een vakantiehuisje aan op de Sallandse Heuvelrug. Je kan voor een klein bedrag een weekend of een weekje in het natuurrijke gebied vertoeven. Boek een simpel huisje voor twee tot vier personen of kies voor een luxe villa voor een grote groep. De prijzen van de huisjes zijn verschillend. Hoe luxer de accommodatie, des te hoger de prijs.


Europarcs in de natuur banner