Vakantie 2 honden

Huisje in het bos huren voor vakantie met 2 honden.

In veel huisjes in het bos zijn 2 honden toegestaan. Ook op diverse vakantieparken in het bos. Aanraders zijn bijvoorbeeld Bospark De Schaapskooi in Epe en de meeste parken in het bos van Landal GreenParks. Bij Landal zijn met name de hondenbungalows favoriet. In deze hondenbungalows met omheinde tuin zijn 2 honden welkom.

roompot in het bos banner


Kleine of grote honden

Indien je een huisje in het bos huurt voor een vakantie met 2 honden, maakt het voor de verhuurder meestal niet uit of je kleine, grote of middelgrote honden mee neemt. Wel het aantal huisdieren. Bij een vakantie met 2 honden en verblijf in een vakantiehuis, hondenbungalow of groepsverblijf, gaat het er meer om dat de honden goed opgevoed zijn en geen schade aan het huisje, tuin of inboedel veroorzaken. Van welk hondenras de hond is maakt ook niet uit ook al weren met name landen in het buitenland hondenrassen die bekend staan als vechthonden. Denk aan pitbulls.

landal bosrijke omgeving banner


vier honden in de tuin

Vergoeding per hond per nacht

Of je nu een vakantiehuis met hond in het bos boekt of een villa met huisdier aan zee. In de regel vraagt iedere huiseigenaar of verhuurder een vergoeding per hond per nacht. En een vakantie met 2 honden kan dan aardig oplopen. Ga je langer dan 14 dagen op vakantie met 2 of 3 honden? Zoek dan een verhuurder op die een gunstig tarief voor een vakantie met huisdieren hanteert. De verschillen in de tarieven kunnen groot zijn.


Honden moeten op vakantieparken in het bos aangelijnd zijn

Indien je een vakantie met 2 honden boekt bij een vakantiepark in het bos is het goed om de regels op zo een park ten aanzien van huisdieren goed te bestuderen. Zeker is dat honden op een park aangelijnd moeten zijn. Soms worden honden in een gedeelte van het restaurant toegestaan. Bij de bos vakantieparken waar ze honden bungalows verhuren, zijn de regels veelal hond vriendelijker. In sommige van deze parken zijn er in de restaurants zelfs honden menu’s.


fietsen in het bos met de hond

Vervoer van de honden

Een autovakantie met 2 honden vergt en heel ander voorbereiding dan bijvoorbeeld een vakantie met 1 hond of met een klein huisdier. Uiteraard moet er in de auto voldoende ruimte zijn om 2 honden comfortabel in te vervoeren en moet je voldoende drink- en rustpauzes voor de hond in acht nemen. Dat geldt natuurlijk ook voor een vakantie met puppy of een ouder hond. Een vakantie met 2 honden is gezellig en avontuurlijk vereist extra aandacht en zorg. Voor een vakantie in de bossen geldt daarbij dat de omgeving hondvriendelijk moet zijn. In de bossen zelf mogen de honden meestal niet loslopen tenzij er bepaalde gebieden als losloopgebieden voor honden vastgesteld zijn.


Europarcs in de natuur banner