Ermelo

Huisje in het bos Ermelo

Romantisch huisje in het bos huren? Kies voor een huisje in het bos Ermelo.

Huisjes in het bos Veluwe

Als je een huisje in het bos Ermelo of omgeving weet te huren, verblijf je midden op de Veluwe. Ermelo een plaats die te vinden is in de gelijknamige gemeente Ermelo. Ermelo is gelegen in de provincie Gelderland en ligt op de Veluwe. Ermelo telt ongeveer 28000 inwoners. Door de ligging op de Veluwe is Ermelo een bekende plaats waar je heerlijk kan genieten van de uitgestrekte bossen. Je kunt er heerlijk wandelen en fietsen. Het is de plek voor een romantisch weekendje weg met zijn 2 op de Veluwe.
Zie hier meer romantische huisjes in bos Veluwe.

Ermelosche Heide

De Ermelosche heide is een heidegebied bij Ermelo. Dit gebied bestrijkt zo een 343 hectare. In dit natuurreservaat kan je heerlijk wandelen en fietsen. Er zijn verschillende wandelroutes af te leggen. De Ermelosche Heide heeft ook een bezoekerscentrum dat naast de Schaapskooi te vinden is. Dit gebouw is gebouwd met hout uit de Ermelose bossen. In dit bezoekerscentrum kan je filmpjes kijken over de natuur en de schapen in de omgeving. Ook kan je er op een interactieve manier meer te weten komen over de Ermelosche Heide.

heide gebied

Leuvenumse Bos

Het Leuvenumse bos is een natuurgebied waar je urenlang doorheen kan dwalen. Dit kan zowel wandelend, als fietsend, maar ook te paard kan je genieten van deze prachtige omgeving. Dit gebied laat je verschillende soorten natuur zien waaronder een stuifzandgebied waar je hoge zandduinen tegen komt. Ook loopt er een slingerende beek door het bos, weet jij die te vinden?

Plaatsen in de buurt van Ermelo

In de buurt van Ermelo vind je allemaal verschillende plaatsen, waaronder Putten, Uddel en Harderwijk. Er zijn te veel leuke plaatsen om op te noemen die ook nog in de omgeving liggen. En er is dan ook meer dan genoeg te zien en te beleven in en rondom Ermelo. Een aantal van die leuke dingen worden hieronder beschreven voor je.

Vakantie Ermelo, veel te doen

Als je naar Ermelo gaat op vakantie dan hoef je je niet te vervelen, er is zoveel te zien en te doen in de omgeving dat je misschien wel meerdere vakanties nodig zal hebben om alles gezien en gedaan te hebben. Deze omgeving zal nooit gaan vervelen. Je kunt hier heerlijk wandelen en fietsen. Veel mensen boeken hier hun wandelvakantie Nederland. Op de Veluwe kan je dagen achter elkaar wandelen.

natuurpracht op de Veluwe

Strand Horst

Strand Horst is een locatie echt voor liefhebbers van watersport. Hier wordt veel gesurft. In de zomer komen er veel mensen naartoe om een dagje door te brengen op en aan het water. Dit strand vind je net buiten Harderwijk.

Kasteel Staverden

Een bezoek aan kasteel Staverden dat je kan vinden tussen Ermelo en Elspeet. Dit landgoed ligt in een bosrijke omgeving. Er staat een koetshuis, een landhuis en een oranjerie op het terrein en je kan er wandelen door een prachtig park.

Het Dolfinarium

Het Dolfinarium is het grootste park van Europa waar je zeezoogdieren kan bekijken. Dit park is eigendom van de Spaanse Aspro Ocio groep. Het Dolfinarium bestaat als sinds 1955. In het Dolfinarium kun je genieten van de Walrussen, Dolfijnen, Bruinvissen, Zeeleeuwen, Roggen en haaien.

Vakantieparken en hotels bij Ermelo

In de omgeving van Ermelo kan je in verschillende accommodaties verblijven. Een aantal van deze accommodaties worden er hier uitgelicht.

Bospark De Schaapskooi

Hotel en Congrescentrum Heerlickheijd van Ermelo

Dit is een 4 sterren hotel met wellness mogelijkheden. In het hotel zit een restaurant, een terras een gezellige bar met bowlingbanen en een overdekt zwembad. Kortom een verblijf in dit hotel is alleen maar genieten.

Bed and Breakfast De Hogewal

Als je voor een nachtje op de Veluwe wil verblijven is deze bed and breakfast een hele leuke keuze. Een kamer met uitzicht op de tuin en een privé parkeergelegenheid zijn allemaal inbegrepen. Het ontbijt is continentaal.

Camping en Bungalowpark Haeghehorst

Dit is een gastvrije camping op de Veluwe waar je in ieder jaargetijde heerlijk kan genieten van de rust en de natuur die je kan vinden in en in de omgeving van Ermelo. Deze camping heeft een overdekt en buitenzwembad. Het is mogelijk een wellness bungalow op deze camping in de bossen van de Veluwe te huren. Dat is natuurlijk wel even wat anders dan het huren van een huisje in het bos. Soms echter is wat extra luxe best wat lekker.