Hilvarenbeek

Huisje in het bos in Hilvarenbeek huren

Waarom Hilvarenbeek uitkiezen voor het huren van een huisje in het bos? Omdat de omgeving zich leent voor vele leuke activiteiten.
Vind hier een huisje in het bos Hilvarenbeek

Hilvarenbeek ligt in Noord-Brabant

Hilvarenbeek is een plaats in de gelijknamige gemeente ten zuidoosten van Tilburg in de provincie Noord-Brabant. Hilvarenbeek telt momenteel ruim 15.000 inwoners. De gemeente bestaat uit zes kernen die omgeven zijn door zeer mooie natuurgebieden. Hilvarenbeek is natuurlijk bekend vanwege het safaripark de Beekse Bergen. Maar er valt nog veel meer te beleven in deze gezellige plaats.

Bezienswaardigheden

Hilvarenbeek is een gezellige plaats met mooie bezienswaardigheden. De grote attracties van is Safaripark De Beekse Bergen. De kinderen kunnen zich ook helemaal uitleven in Speelland. Hier vind je diverse strandjes, een speeltuin en een verkeerspark. Is dit nog niet genoeg, kan je ook nog naar de Efteling in Kaatsheuvel, die op een half uurtje rijden ligt.

Safaripark Beekse Bergen Savanne

Veel te zien en te beleven

In Hilvarenbeek zelf moet je zijn op de Vrijthof, waar al vanaf de Middeleeuwen heel veel activiteiten, festivals en feesten plaatsvinden. Het is er een en al gezelligheid met tal van cafés, terrasjes en restaurants. Het is de ideale plek om een worstenbroodje te nuttigen.
Ga zeker ook even bij de Gebodenlinde kijken. Deze lindeboom dateert van het jaar 1676 en maakt dus al honderden jaren deel uit van het dorpsgezicht. Vlak bij de Vrijthof staat de Sint-Petrus-Bandenkerk. Deze gotische kerk dateert al uit de 14e en 15e eeuw, maar de oudste kerk die op deze plek stond stamt uit 990.

moeder met dochter in het bos

Meer bezienswaardigheden

Andere leuke bezienswaardigheden zijn korenmolen De Doornboom, Museum De Dorpsdokter en Museumbrouwerij De Roos, waar nog steeds ambachtelijk bier wordt gebrouwen.
Hilvarenbeek heeft kunst en cultuur hoog in het vaandel staan. Een absolute aanrader is om mee te doen aan een van de kunst wandel- of fietstochten. Deze brengen je langs een grote diversiteit aan kunstwerken in de gemeente. Meer info kun je bij Hilvarenbeek Infopunt verkrijgen.
Leuke plaatsen om te bezoeken zijn Tilburg, Goirle en Berkel-Enschot.

De bossen rondom Hilvarenbeek

De omgeving van Hilvarenbeek is een en al natuur. Je vindt er mooie bossen, heidegebieden, mooie weidegebieden met kleine beekjes. Een heerlijk gebied dus om te genieten van de rust tijdens een heerlijke wandeling of fietstocht.
In de nabije omgeving van het dorp kan je genieten van de prachtige natuur op de Kempische Landgoederen. Er zijn diverse wandelroutes uitgezet. Een heel prachtige wandelroute is die over Landgoed De Utrecht. Hier vind je ook het zeer fraaie bosgebied de Herdgang waar ook het kleine riviertje de Reusel stroomt. Een andere aanrader is een wandeling over Landgoed Gorp & Roovert, Landgoed Nieuwkerk en Gorp de Leij. Je kunt op internet diverse wandelroutes downloaden die je op de leukste plekjes brengen.

Bij Annanina’s Rust kan je heerlijk wandelen door het fraaie bos dat veel boomsoorten telt. In het voorjaar kun je hier genieten van de vele rododendrons die dan in bloei staan. Heel leuk zijn de ‘monumentale’ boswachtershutten.

boomhut in een echte boom

Loonse en Drunense Duinen

Iets verder, maar absoluut de moeite waard zijn de Loonse en Drunense Duinen. Een prachtig natuurgebied dat door de enorme zandvlakten ook wel ‘de Sahara van Noord-Brabant’ wordt genoemd. Je vindt er verschillende mooie wandelroutes die je door stuifzand, bos en heide voeren. In de Loonse en Drunense duine wordt vaak een single wandelweekend georganiseerd.

heide in het bos

Huisje in het bos in de omgeving van Hilvarenbeek

In Hilvarenbeek en omstreken vind je genoeg vakantieparken. Heel bekend is natuurlijk vakantiepark Beekse Bergen. Een leuk vakantiepark in het bos. Ze hebben luxe accommodaties en veel faciliteiten. Een ideale uitvalsbasis om Hilvarenbeek en de omgeving te ontdekken.
Wil je iets unieks, dan moet je zeker naar Safari Resort Beekse Bergen. Hier heb je niet alleen gratis toegang tot het safaripark. Je kunt hier ook unieke accommodaties boeken waarbij je echt tussen de dieren slaapt. Spannender wordt het echt niet. Verder heeft het park ook een leuk zwembad en waterspeeltuin, geheel in safari sferen. Echt een aanrader!