Hoenderloo

Huisje in het bos in Hoenderloo huren

Wie een huisje in het bos Hoenderloo wil huren, heeft diverse mogelijkheden. Kies voor een particulier huisje in het bos Hoenderloo of één van de mooie vakantieparken. Ook voor een vakantiepark met hond kan je in Hoenderloo terecht.

Welke vakantieparken vind je in Hoenderloo?

Je vind diverse vakantieparken in de bossen van Hoenderloo. Hier kan je een huisje in het bos Hoenderloo huren. Drie daarvan zijn Roompot Bungalowpark Hoenderloo, Landal Miggelenberg en De Rimboe & Woeste Hoogte. Je kunt een huisje in het bos huren op deze parken in de Veluwe voor 2, 4, 6 of 8 personen maar er zijn ook grote vakantiehuizen Veluwe op deze parken te huur. Deze zijn bijvoorbeeld ideaal voor een familieweekend Veluwe.

Meer over Hoenderloo

Voor je een huisje in het bos Hoenderloo boekt, moet je meer over de plaats en omgeving weten. Hoenderloo is een dorp, gelegen op de Veluwe, ten zuidwesten van de stad Apeldoorn. Het behoort voor het grootste deel toe aan de gemeente Apeldoorn. Een heel klein deel behoort echter toe aan de gemeente Ede. Het dorp telt momenteel net geen 1.400 inwoners. Hoenderloo is door de ligging op het zuidelijk deel van de Veluwe in de directe omgeving van Nationaal Park De Hoge Veluwe, zeer toeristisch ingesteld. Je vindt er dan ook veel campings, vakantieparken, hotels en restaurants.

mooiste bossen op de Veluwe

Bezienswaardigheden

Hoenderloo is een klein dorp en telt enkele bezienswaardigheden. De Heldringkerk die ook consistoriekamer heeft, is er een van. Andere bezienswaardigheden zijn Deelerwoud, een poortgebouw met twee dienstwoningen en de Heldringput.
Het overgrote deel van de toeristen komt hier natuurlijk voor het Nationaal Park De Hoge Veluwe, een van de belangrijkste natuurgebieden van ons land. Een van de drie ingangen van het park ligt namelijk in het dorp.

Het Kröller-Müller Museum

Ben je een liefhebber van kunst, combineer dan je uitje naar de Hoge Veluwe met een bezoek aan het Kröller-Müller Museum. Naast een fraai vaste en wisselende collectie, onder andere van Vincent van Gogh heeft het museum ook een fraaie beeldentuin. Ben je daar in de buurt, bezoek dan ook het Jachthuis Sint Hubertus dat ook op het park is gelegen.
Leuke plaatsen in de omgeving van Hoenderloo zijn Apeldoorn, bekend van Paleis het Loo, Beekbergen en Deelen waar je onder andere het museum van de vliegbasis vindt. Ook steden als Ede en Arnhem zijn binnen 20 minuten te bereiken.

kroller moller museum binnen

De bossen rondom Hoenderloo

Hoenderloo ligt centraal op de Veluwe en ademt dus een en al natuur. Het is een heerlijke plek om te recreëren en tot rust te komen tijden een heerlijke wandel of fietstocht. Het Nationale Park De Hoge Veluwe is zoals gezegd een van de mooiste en belangrijkste natuurgebieden van ons land. Het telt ruim 5400 hectare aan bossen met zowel loof- als naaldbomen, heide, graslanden, vennen en stuifzand. De toegang is helaas niet echt goedkoop. Maar bij de prijs inbegrepen is wel het gebruik van de ‘Witte Fietsen’ waarmee je het park kunt ontdekken.

Genieten en beleven

Er zijn verschillende observatieposten waar je, vooral tijdens de ochtend- en avondschemering, de zogenaamde Grote Vier kunt spotten. Dit zijn de edelherten, reeën, moeflons en wilde zwijnen. Sinds enige tijd is hier natuurlijk ook de wolf bijgekomen. De kans dat je deze zult zien is marginaal.
Jammer genoeg gaat het park pas om 9 uur open. Je kunt wel speciale excursies boeken om wild te spotten in de vroege ochtend.
Bij veel mensen minder bekend maar zeker niet minder mooi en bovendien gratis, is natuurpark het Deelerwoud. Ga hier vooral naar toe bij dageraad, de kans dat je dan veel wild zoals reeën, damherten, edelherten en wilde zwijnen ziet is dan groot.

kroller moller museum buiten

Boswachterij Kootwijk

Een aanrader om te bezoeken is de boswachterij Kootwijk. Met zo’n 3600 hectare is dit het grootste stuifzandgebied van West-Europa. Men noemt het ook wel de Sahara van de Lage Landen. Het werkelijk unieke natuurreservaat met de, voor de Veluwe kenmerkende, grillige vliegdennen strekt zich uit over het westelijke deel van de Veluwe.

Huisje in het bos in de omgeving van Hoenderloo

Je vindt in de omgeving van Hoenderloo diverse vakantieparken. Er is voor eenieder wat wils. Een leuk park is Bungalowpark Hoenderloo, waar je comfortabele bungalows midden in het bos vindt. Parken die ook goed aangeschreven staan, zijn Landal – Miggelenberg en De Rimboe & Woeste Hoogte. Ook hier verblijf je in comfortabele bungalows in een groene omgeving en die van alle gemakken zijn voorzien. Een ideale uitvalsbasis om de Veluwe te gaan ontdekken. Helaas kan je géén boomhut huren in Hoenderloo.

Huisje huren in de bossen van Vierhouten

Eerder schreven wij over het huren van een huisje in het bos Vierhouten. Ook een aanrader als je een vakantie Veluwe wilt boeken en in een huisje in het bos Veluwe wilt verblijven.