Huisje in bos Zuid-Limburg

Huisje in bos huren Zuid-Limburg

Tips als je een huisje in het bos in Zuid-Limburg wilt huren. Huur een particulier huisje in de bossen van Zuid-Limburg of kijk naar de mogelijkheden op een vakantiepark in de Limburgse heuvels. Je kunt een huisje in het bos Zuid-Limburg voor 2, 4, 6 of 8 personen huren. Ook een huisje in het bos met sauna.

Ook in Zuid-Limburg vind je mooie bossen

Wie aan een vakantie in de bossen van Nederland denkt, denkt al snel aan het huren van een huisje in het bos in Gelderland, Overijssel, Noord-Brabant, Utrechtse Heuvelrug of Drenthe. Daar vind je in verhouding de meeste natuurgebieden en boswachterijen van Nederland. Toch heeft ook Limburg en met name Zuid-Limburg op het gebied van bossen veel te bieden. In deze blog wat informatie over onder andere De Schinveldse bossen. Deze horen zeker tot de mooiste bossen van Nederland.

Schinveldse bossen, beheerd door Natuurmonumenten

De Schinveldse bossen hebben een oppervlakte van 202 hectare en worden beheerd door Natuurmonumenten. Deze bossen behoren zeker tot de mooiste van Zuid-Limburg en misschien wel heel Nederland. Dit komt met name omdat dit bos op een helling van een beekdal ligt en geleidelijk over gaat in vochtige graslanden. Meer informatie over de Schinveldse bossen is te verkrijgen in het Bezoekerscentrum Brunssummerheide.

Brunssummerheide in Limburg

Grootste aaneengesloten bosgebied van Nationaal Landschap Zuid-Limburg

De Schinveldse bossen zijn het grootste aaneengesloten bosgebied van Nationaal Landschap Zuid-Limburg. Je vindt er onder andere De Schinveldse Es, museumdorp Nonke Buusjke, Lammendam Schans, zweefvliegveld ELZC en Dal van de Roode Beek. Met name het laatstgenoemde natuurgebied kan een goede reden zijn om een huisje in het bos Zuid-Limburg te huren.

Vakantie met hond Limburg

In en aan de rad de bossen van Limburg vind je diverse vakantieparken. Deze zijn meestal kleinschalig en bedoeld voor rustzoekers en wandelaars. In een aantal van deze vakantieparken Limburg is de hond welkom. Je vindt zo een vakantiepark Limburg met hond hier.

Dal van de Roode Beek, ongekend grote natuurwaarde

Wie een huisje in het bos in Nederland huurt, zal dat meestal doen om heerlijk in de bossen te kunnen wandelen en van de natuur te kunnen genieten. Nederland kent echter ook natuurgebieden met een bijzondere flora en fauna. En deze vind je ook in enkele bijzondere natuurgebieden in Zuid-Limburg. Eén daarvan is het Dal van de Roode Beek. Onderdeel van de Schinveldse bossen. In het Dal van De Roode Beek kan je niet alleen genieten van een panoramisch uitzicht over het Limburgs heuvellandschap. Je kunt er ook heerlijk wandelen en genieten van zeldzame planten zoals de kleine veenbes. Een geweldige natuurbeleving.

Roode Beek in de Schinveldse bossen

Grote grazers in de Schinveldse Bossen

In veel bossen van Natuurmonumenten vind je grote grazers. Deze zorgen voor een natuurlijke begrazing. Ook in de Schinveldse Bossen vond je deze grote grazers zoals Schotse Hooglanders. Deze dieren zijn halfwilde runderen. Ze eten in de lente en zomer voornamelijk gras en kruiden terwijl ze in de herfst en winter ook eten van jonge boompjes en struiken. De Schotse Hooglanders zorgen hierdoor voor een afwisselend landschap en hun mest is weer belangrijk voor insecten. Zo heeft alles in de natuur een functie en wordt er niets verspild.

Uit eten tijdens je weekendje of vakantie Zuid-Limburg

Als je een huisje in de natuur van Zuid-Limburg hebt geboekt en de Schinveldse Bossen bezoekt, wil je misschien wel een een kopje koffie drinken, lekker lunchen of dineren. Het is best wel een goed idee om dat restaurant De Lier te doen. Restaurant de Lier ligt aan het zweefvliegveld Schinveld en aan de rand van de bossen. Je kunt er genieten van heerlijke biologische producten en drankjes. Veel van deze producten komen uit de eigen regio. Restaurant de Lier heeft een open haard wat de sfeer extra gezellig maakt. Je kunt je diner of lunch een dag van tevoren reserveren.

eten in de natuur

Wandelen en fietsen in en rond de Schinveldse Bossen

Als je een huisje in een bos in Zuid-Limburg hebt gehuurd en je vindt het een goed idee om een dagje Schinveldse Bossen te doen, dan is het goed om te weten dat deze omgeving veel wandel- en fietsmogelijkheden biedt. Zo is restaurant de Lier startpunt van een 5 sterren wandeling en tevens beginpunt voor een aantal leuke fietsroutes. Als je een huisje in het bos Zuid-Limburg wilt huren, is het zeker een goed idee om dit in de omgeving van Schinveld te doen. Een vakantie Zuid-Limburg boeken, is en blijft een bijzondere ervaring. Zeker in de herfstvakantie

Dagje Duitsland doen

Schinveld ligt niet ver van de Duitse grens. Indien je een huisje in het bos in deze regio van Zuid-Limburg hebt geboekt, is het wellicht een idee om een uitstapje naar de bossen van Duitsland te maken. Zo is Wildpark Gangelt in Duitsland met de auto goed bereikbaar en ben je binnen een half uur autorijden zo in andere natuurgebieden in Duitsland. Je kunt bij ons overigens ook een huisje in het bos Duitsland huren. In Duitsland vind je veel uitgestrekte bossen waar je vele uren kunt wandelen zonder een mens tegen te komen.