Garderen

Huisje in het bos Garderen

Boek hier je huisje in de bossen van Garderen? Een 6, 4 of 2 persoons huisje in de bossen van Garderen huren? Dat kan. Garderen is één van de meest aantrekkelijke plaatsen van de Veluwe. Indien je een huisje in de bossen van de Veluwe wilt huren, is Garderen een prima keuze. Kijk ook eens naar de mogelijk een vakantiehuisje Voorthuizen te huren of een huisje in het bos met hond in Hoenderloo

Ligging in Gemeente Barneveld

In de gemeente Barneveld ligt een dorp Garderen genaamd. Dit dorp telt zo een 2200 inwoners. Garderen ligt op de westzijde van de Veluwe. Dit gebied wordt veel door toeristen bezocht, maar toch is Garderen altijd een klein en bescheiden kerkelijk dorpje gebleven. Als je een huisje in het bos Veluwe wilt huren, is Garderen een uitstekende keuze.

Bossen bij Garderen

Garderen heeft een groene omgeving en is onderdeel van boswachterij Speulderbos. Eén van de mooiste bossen van Gelderland. Dit is een natuurgebied dat aan de Noordwest kant van Garderen ligt. Dit is een van de oudste bossen die Nederland heeft en is centraal gelegen op de Veluwe. Het is misschien moeilijk te geloven, maar tijdens de ijstijd is dit gebied helemaal gevormd, althans, de basis ervan.

Dit is te herkennen aan de stuwwallen. Ook staan er in dit bos tientallen bomen die scheef staan. Doordat ze krom zijn waren ze niet geschikt om boten van te maken en werden ze gespaard. In dit gebied kom je ook allemaal verschillende diersoorten tegen als dassen, zwijnen, gladde slangen en edelherten.

mooiste bossen op de Veluwe

Plaatsen in de buurt van Garderen

In de omgeving van Garderen vind je nog meer verschillende dorpen. Waaronder Barneveld, Voorthuizen en Kootwijk. Barneveld staat natuurlijk bekend om de kippen. Als je wil genieten van een heerlijk stukje kip dan zit je in Barneveld helemaal goed.

Vakantie in Garderen

In Garderen en omgeving zijn meer dan genoeg dingen te ondernemen. Hieronder lees je een aantal van de dingen die je zou kunnen doen.

De Beeldentuin

In Garderen kan je een bezoekje brengen aan de beeldentuin. Hier kan je verschillende beelden bekijken en genieten van het showroomdorp waar je veel woon- en tuindecoraties kan vinden. Hier kan je je wel een flink aantal uren vermaken.

zandsculpturen Garderen

Wisenten Safari op de Veluwe

Lopend of op de fiets, tijdens deze safari trip op de Veluwe kan je een verborgen stukje van de Veluwe gaan ontdekken. Ook is het mogelijk dat je zomaar een kudde Wisenten tegen het lijf kan lopen.

Uitkijktoren Kootwijkerzand

Vanaf deze uitkijktoren kan je na de klim genieten van een prachtig uitzicht over de Veluwe. Kootwijkerzand wordt ook wel de Nederlandse Sahara genoemd door de zandduinen en de heidevelden met daarop de verspreid staande vliegdennen. Kootwijkerzand heeft een oppervlakte van 700 hectare en is de grootste zandverstuiving vinnen West-Europa.

schapen op de veluwe

Vakantieparken bij Garderen

In en in de omgeving van Garderen kan je heerlijk genieten van de rust. Je kan er verblijven op een camping, vakantiepark of in een hotel. Een aantal van deze verblijven worden hieronder voor je uitgelicht. Veel van deze vakantieparken zijn echte familieparken.

Resort Veluwe

Midden in de bossen op de Veluwe ligt Resort Veluwe verborgen. Als je een echte natuurliefhebber bent dan is dit zeker een plek waar je je helemaal thuis zal voelen. Midden tussen de dichte bossen en de uitgestrekte zandverstuivingen en klimbossen kan je je dan vast prima vermaken. Ook voor Wellness zit je in deze omgeving helemaal prima. Op dit park verblijf je in een stijlvol vakantiehuisje in Garderen.

moeder met dochter in het bos

Landgoed de IJsvogel

Tussen Garderen en Voorthuizen in vind je recreatielandgoed de IJsvogel. Dit landgoed is gelegen op een mooie plek midden in de natuur. In de buurt van dit landgoed vind je allemaal leuke attractieparken. Dit is dan ook een prima uitvalsbasis voor het hele gezin. Op dit landgoed kan je verblijven in een prachtige vakantiewoning voor 4, 6 of 8 personen. Dit kan in de vorm van een luxe villa, een lodge of een chalet.

Camping Beloofde land

In de omgeving van Voorthuizen vind je camping Beloofde land. Op deze camping kun je op verschillende manieren vakantie vieren. Het is een echte familiecamping en er is meer dan genoeg te doen voor jong en oud.